Vis &Fortell
Bilder og referat fra arrangemang i laget

Bilder fra kurset med Nina Lise Moen

Form & farge workshop 04.03.17

" Dette var et flott kurs. Jeg lærte mye nytt og fikk et nytt perspektiv på kvadrater og trekanter. Det er gøy lage egne design og det var enkelt når en har riktig verktøy og en flink lærer. Den største utfordringen var å omsette designet til egen stoffer. Her lærte vi også teknikker for å få det til. Takk for et supert kurs Nina Lise Moen og takk til Una for god lunsj"

Sitat fra Marit Mathisen som hun skrev på facebook

Årsmøte og Medlemsmøte  

Onsdag 15. februar 2017


Årsmøte ble velt gjennomført og ledet av Marit Mathisen. 

Det var flere innkomne forslag, noen førte til endringer i vedtektene. Se oppdaterte vedtekter på eget punkt her på siden.

Nye styremedlemmer ble valgt, velkommen til Aase Berven- Hanssen, Brit Schjelderup og Rita Tjelta. Takk for innsatsen til Wenche Sandvold Lunde, Sissel Hagen, Eli Tjetland og Anita Langenes.

Etter årsmøte hadde Anne Beier Finnestad et morsomt og lærerikt foredrag om farger. Tusen takk til deg Anne, alltid innspirerende og kjekt å høre på deg. 

Medlemsmøte 18. januar 2017

Tema: Lukkekanter 

Årets første medlemsmøte er gjennomført. Kveldens tema var goe tips og ideer på hvordan sy lette og fine lukkekanter. Vi fikk se film og flere metoder ble delt og demonstrert. Tusen takk til alle som var med å bidro til en koselig og lærerik kveld 

Julemøte 

Onsdag 14 desember 2016.

Denne førjulskvelden var det 54 medlemmer samlet til koselig lag i løa på Varatun Gård.

Tradisjonen tro ble det servert litt å bite i til kaffen. Det ble satt fram gløgg, småkaker, twist og frukt.

Lappelykke var kveldens butikk, og Rita hadde pakket med seg mange fristelser og prosjekter en kunne la seg inspirere av. Hun informerte og om kurs og studiegrupper hun skal ha i butikken på nyåret. Ta kontakt med Rita for nærmere informasjon.

Laget hadde med en liten oppmerksomhet til hver; et lite julehjerte i papir søm. Det var mange ivrige som satte i gang med koselig håndsøm rundt omkring på bordene. 

Styret hadde litt info til medlemmene.

Sissel og Nina Lise informerte om kurset vi planlegger i mars. Se under kurs for nærmere info.

Så en statusoppdatering angående Vestlandstreff. Hva Skjer? Det vi vet pr i dag er at Egersund er klar men ønsker å ha med seg flere. De spør oss og andre, og venter på svar. De ser for seg å arrangere treffet en sentral plass i Stavanger. Styret har bestemt at dette blir en sak på årsmøtet. Det ble kort skissert hvordan Bergen løste det i år, og lagt frem en skisse til en evt. løsning på hvordan det kan gjøres hvis tre lag skal dele på arbeidet. Ønsker du å vite mer om dette, kan du ta kontakt med Anita.

Årsmøte nærmer seg og vi minner om at saker må meldes skriftlig til styret 3 uker før møtet. I den forbindelse trenger vi også 3 nye medlemmer til Styret. Nina Lise og Marianne er i valgkomiteen. Det ble delt ut lapper hvor alle skrev ned navn og om de kunne tenke seg å bli med i styret. Har du lyst å bli med oss, ta kontakt med enten valgkomite eller en av oss i styret.

Vårens program er under arbeid. Har du ønsker eller forslag til hva det kan inneholde så ta kontakt med en av oss i styret, enten via mail eller telefon. 

Det ble overrakt en liten blomst til Judith Andreassen. Judith var med å starte laget i 1989 og har vært et trofast medlem siden da. Hun har lagt ned mye tid og arbeid i laget. Styret ønsket å takke henne innsatsen med en liten påskjønnelse.

Tilslutt var det vis og fortell. Her var det mye fint å se, så pass at fotograf glemte seg ut til tider. Det er kjekt når snorene fylles og det rett og slett blir dårlig med plass. Kanskje vi må vurder å investere i mer kjetting ;) Det var et koselig møte med godt drøs og mye flott å se. Takk til alle som var med å bidrog og laget en fin kveld

Styret vil til slutt ønske alle

en riktig God Jul

og ett Godt Nyttår.

Velkommen tilbake på nyåret.

Medlemsmøte 9.november 2016

Tema: Hex and More

På kveldens møte var det Quilt & Sånt fra Bryne, som hadde butikk hos oss. Her var det mye spennende å se på og å mye kjekt å kjøpe seg. Det var og flere flotte modeller til inspirasjon, og vi fikk høre siste nytt fra turen til Houston. Tusen takk for besøket.

Info fra styret

Webside

Rogaland Quiltelag går nå over til egen webside hvor vi legger ut all informasjon om laget.     Dette vil erstatte bloggen som har vært lite aktiv i det siste.

Vi vil fortsette med face book siden. Den blir mer en vis og fortell side. Her legges også ut påminnelser om arrangementer som skal skje i nærmeste framtid.

Vi ønsker å prøve ut dette frem til årsmøte 2018. 

Ting tar litt tid nå i starten, det er en del som skal finnes utav og fås på plass.

Målet med siden er at dere medlemmer skal få god og oppdatert informasjon til rett tid.

Det vil kreve at en selv må søke den informasjonen en trenger og ønsker. Siden kan lagres som snarvei på pc/nettbrett slik at det blir lett å finne fram.

I en overgangsperiode sender vi ut mail når det er ny info på siden.

Har du problem med å få det til eller finne fram, hjelper vi gjerne. Ta kontakt på mobil, mail eller på møtet.

Medlemslisten

Vi holder på å oppdatere medlemslistene våre. Listen blir sendt rundt på medlemsmøte. Hver enkelt sjekker om sine opplysninger stemmer, evt. fører på nytt eller krysser av at det er ok.

Bilder på nettet

Framover nå vil det legges ut en del bilder på nettet, både på Webside og på face book. Ta kontakt med oss i styret hvis du ønsker å reservere deg for dette.

Juleverksted

Onsdag 30.november blir det juleverksted i Hjørnestua i hovedhuset. Dørene åpnes kl. 12.00 og lukkes kl. 22.00

Det er dropp in, hvor en kommer og går når en ønsker. Her kan en sy julepynt, julegave eller det du måtte ønske. Det blir servert kaffe, te, gløgg og noe å bite i. Ingen påmelding.

Julemøte

Det blir julemøte onsdag 14.desember kl. 19.30. Det ble sendt rundt liste for påmelding på møtet. Har du ikke fått meldt deg på, er det mulig å gjøre det med å sende en mail til oss. Alle er velkomne selv om en ikke er påmeldt. Vi trenger bare å vite et ca antall ifh, til organisering av møtet. Ta med sysaker, nål, saks ... Mer info og innkalling kommer i uke 49.

Kurs

Lørdag 4 mars holder Nina Lise kurs i Eksperimentarium. Det ble vist og forklart om metoden på møtet. Pris og nærmere info kommer. Det er mulig å melde seg på allerede og påmelding er bindende etter at pris er fastsatt.

Årsmøte

Det nærmer seg Årsmøte og valg av nytt styre. Vi trenger 3 nye medlemmer som har lyst å være med å gjøre en innsats for laget og være med å forme innholdet i møtene våre.

Ta kontakt med Marianne Gjesdal Lyngås eller Nina Lise Moen (valgkomite) hvis du har lyst å bli med oss.

Vestlandstreffet

7-9 oktober var vi flere her i laget som deltok på Vestlandstreffet i Bergen. Det var et flott gjennomført treff. Mange spennende kurs og foredrag, flott utstilling og inspirerende og sosialt lag med andre «sygalne».

Lørdagen deltok jeg som leder i laget på et møte hvor fremtidige treff blir planlagt. Pr i dag er det ingen som har meldt seg til å arrangere treffet verken i 2017 eller 2018. Vi fikk spørsmål om vi kunne tenke oss å arrangere treffet i 2018 siden vi er et så stort lag og det er ei stund siden vi arrangerte det sist. Svaret mitt var at jeg skulle ta det med tilbake til laget og høre om det var stemning for dette.

Samme lørdag var jeg på kurs med ei kjekk dame fra Egersund Quiltelag. Hun hadde et forslag om vi kunne slå oss sammen og arranger det i lag. Forslaget er da at de stiller med en tredjedel og vi med to. Et annet forslag er at vi får med oss ett tredje lag. Forslag er da å spør Jæren Quiltelag.

Det er mange måter en kan organisere dette på. Tipset fra Bergen er at man er 15 stk. som deler seg opp i komiteer med ansvar for ulike oppgaver. De anbefalte at dette ikke var personer som allerede sitter i styret, da de mente at de hadde nok med å drive laget. Personlig vil jeg jo tro at det kan være lurt å ha med en eller to fra styret slik at en har et bindeledd. Det er tross alt styret som står ansvarlig for gjennomføring og budsjett mm. Laget kan tjene en del penger på dette, men tar og en risiko ifh til ulike utgifter som må dekkes før en får inntekter.

Men en trenger et par ildsjeler som virkelig har tid og lyst til dette. Samtidig er det viktig å ha laget i ryggen, for å hjelpe til selve helgen og til evt lage en utstilling, premier mm.

Dette er et selvstendig arrangement og det er opp til hvert enkelt vertskap å sette sitt preg på treffet utover de faste innslagene som kurs, utstilling, butikk og felles måltid foredrag

Jeg tror det hadde vært en kjekk utfordring å få, at det kan være positivt ifh til samholdet i laget. Er vi flere lag som gjør det sammen, blir det kjekt å bli kjent med andre lag, å utveksle ideer og erfaringer.

Syns du dette hørtes spennende ut? Har du ideer, forslag, innspill?

Så ikke nøl med å ta kontakt med en av oss i styret via mail, telefon eller på møtet. Marianne viste oss mange spennende måter vi kunne bruke linjalen Hex and More 

Mange flotte arbeid å se på vis &fortell . Her er noen smakebiter. Flere tepper fra kurset vi hadde er ferdig og klar til Quilting. 

Kurs i Buggy Barn, going in Circels  

23. - 25. september

Marianne BuckerJohannesen, fra Lappemakerne i Bærum, var hos oss og holdt kurs i Buggy Barn; «stjerner i sirkel»  Det var et 15 timers kurs fordelt over 3 dager, som ble holdt på Varatun Gård. 

Mange flotte tepper ble påbegynt. Spennende å se hvor ulike teppene blir alt etter hvordan man setter sammen stoff i ulike fager. 

Timene fløy i godt lag med ivrige kursdeltagerer. 

Takk til Marianne for en lærerik og kjekk helg.